Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny uppdragsutbildning om miljöföroreningar och miljöbrott

Grumligt vatten med droppar i. Foto.
Lunds universitet och CEC erbjuder en ny utbildning för yrkesverksamma med fokus på miljöföroreningar och miljöbrott. Foto: Gunnar Menander

Lunds universitet erbjuder, tillsammans med personal från CEC, en ny uppdragsutbildning som ska lära yrkesverksamma att upptäcka, spåra och bedöma komplexa miljöföroreningar och miljöbrott.

Föroreningar i mark och vatten kan medföra stora risker för människor och miljön. Nu ges miljöinspektörer, handläggare på Länsstyrelsen, konsulter, jurister, poliser och myndighetsutövare möjlighet att lära sig mer om hur man kan upptäcka och hantera miljöföroreningar och miljöbrott.

Uppdragsutbildningen i miljöforensik är den första utbildningen som ges inom Lunds universitets nya satsning på att utveckla nya uppdragsutbildningar kopplat till identifierade kompetensutvecklingsbehov i omvärlden. Martijn van Praagh vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC) är ansvarig för kursen.

Artikel om utbildningen i miljöforensik och information om hur du anmäler dig - lu.se