Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverkan

Foto: LU bildbank

CEC lägger särskild vikt vid information och kommunikation både inom Lunds universitet och med omvärlden. Förutom specifika insatser, sker kommunikationen även som en integrerad del inom forskningsutbildningsverksamheten. Verksamheten ska även stödja pågående forskningsprojekt vid CEC inklusive inom de olika satsningar som CEC koordinerar, stödja rekryteringen av studenter till grund- och forskarutbildningen och bidra till kontakter med alumni.

Syftet är att sprida information om miljö- och klimatforskningen inklusive dess resultat, metoder, ingående frågeställningar och deras samhällsrelevans samt de utbildningar som CEC erbjuder. Detta innebär att kommunicera och tillgängliggöra forskningsresultat genom olika kanaler och aktiviteter, till exempel att samordna och ta fram material som skräddarsys för olika målgrupper, dialog med intressenter, samt initiera, stödja och ta fram synteser och policy briefs.

Många av CECs forskare och studenter ingår i olika samarbeten inom den akademiska världen, med industrin eller med samhället och myndigheter. Det kan handla om deltagande i styrgrupper och nätverk, workshops, debatter eller som talare på konferenser. Många av CECs forskare syns och hörs också frekvent i media.

Sidansvarig:

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen