Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbarhet och klimatanpassning i urbana miljöer

En allt större del av världens befolkning bor och arbetar i städer. Detta skapar tillsammans med klimatförändringen och dess följder ett allt större tryck på den bebyggda miljön och städernas invånare. Det finns därför ett behov av att utveckla urbana miljöer så att de kan hantera dessa utmaningar, till exempel extrema väderhändelser, konflikter om markanvändning och försämrade ekosystem. Dessutom behöver målen om nollutsläpp nås.

På CEC studerar vi införandet och användandet av metoder för förvaltning av grönområden samt hur naturbaserade lösningar kan användas i städer och stadsnära miljöer. Vi arbetar med fysisk planering och politisk analys i kombination med ekologiska metoder för att bedöma effekterna av olika metoder när det gäller både ekosystemtjänster och mänskligt välbefinnande.

Vi använder ett brett spektrum av kvantitativa och kvalitativa metoder, ekologiska fältstudier, fjärranalys, modellering av ekosystemtjänster, dokumentanalys, undersökningar, intervjuer och deltagarmetoder. Tillsammans med praktiker utvecklar och främjar vi användningen av framtagen kunskap för att utveckla hållbara städer.

Vårt fokus omfattar stadsmiljöer i Sverige och världen över, genom omfattande samarbeten inom undervisning och forskning.

Kontaktpersoner

Marianne Hall
Forskningskoordinator CEC
E-post: marianne [dot] hall [at] cec [dot] lu [dot] se (marianne[dot]hall[at]cec[dot]lu[dot]se)
Mobil: +46 73 046 16 73

Juliana Dänhardt
Forskningskoordinator, samverkan
E-post: juliana [dot] danhardt [at] cec [dot] lu [dot] se (juliana[dot]danhardt[at]cec[dot]lu[dot]se)
Mobil: +46 70 303 44 73

Mer om vår forskning

För en fullständig bild kan du söka på CEC och våra forskare i Lunds universitets forskningsportal.

CEC i Lunds universitets forskningsportal

Relaterade forskningsmiljöer