Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lön/etapplyft

Eget ansvar

Det är doktorandens ansvar att, tillsammans med handledaren, se till att ansökan om lönehöjning blir inlämnad när doktoranden uppnått tillräckligt med poäng. Lämna blankett för etapplyft till HR-administratören för att få prefektens underskrift. Doktorandlönen höjs i etapper enligt en lönestege när 60 hp, 120 hp och 180 hp har uppnåtts.

Blankett för etapplyft (PDF, 56 kB, ny flik)

Ny doktorandstege vid etapplyft

Sedan den 1 augusti 2023 finns det ett nytt beslut på lönesättning för doktorander (STYR 2023/1319) där man har gjort förändringar när det kommer till etapplyft. Förändringen gäller alla nya doktorandanställningar from 1 augusti 2023, och innebär att etapplyft kommer att kunna ges efter 120 hp samt 180 hp.

Naturvetenskapliga fakulteten håller på att ta fram en ny rutin för etapplyft och denna text kommer uppdateras när den nya rutinen är implementerad.

När får du den nya lönen?

Observera att lönelyftet sker månaden efter uppnådd poäng, till exempel är poängen uppnådd den 3 mars utgår lönelyftet och den nya lönen från och med den 1 april. Dessutom kan lönelyftet endast betalas ut max 6 månader retroaktivt.

Skulle doktoranden glömma att begära etapplyft så att det skall betalas ut mer än 6 månader retroaktivt måste doktoranden tillsammans med sin handledare skriva en skrivelse som förklarar orsakerna till förseningen. Denna skrivelse skall sedan lämnas till HR-administratören för prefektens godkännande och skickas sedan till lönechefen för beslut om undantag.

Kontakt

HR-administratör
Felix Olofsson
felix [dot] olofsson [at] cec [dot] lu [dot] se (felix[dot]olofsson[at]cec[dot]lu[dot]se)
046 222 47 76