Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inför anmälan och antagning

Sök till Miljövetenskaplig utbildning

Det finns mycket att tänka på när du ska söka till universitetet. Förutom att du ska välja vad du vill läsa, så måste du känna till vad som krävs för att komma in på utbildningen, sista anmälningsdatum, när du ska svara på ditt antagningsbesked och mycket mer.

Antagning höstterminen 2024

Viktiga datum för den nationella antagningen inför höstterminen 2024 är:

 

Viktiga datum

Miljövetenskaps kandidat-, magister- och masterprogram börjar på höstterminen. Du ansöker till dessa program på våren. Du kan även söka till fristående kurser som ges både på våren och hösten.

Information om ansökningstider hittar du på antagning.se.

Kandidatprogram

Anmälningsperioden till kandidatprogram i Miljövetenskap och Miljö- och hälsoskydd höstterminen 2024 stängde den 15 april 2024.

Magisterprogram och magisterexamen

Anmälningsperioden till våra magister- och masterprogram höstterminen 2024 stängde den 15 april 2024.

Masterprogram

Fristående kurser 

Fristående kurser inom Miljövetenskap

Läs mer på lu.se om hur du anmäler dig till en utbildning vid universitetet

Sen anmälan?

Miljövetenskaps kurser öppnar för sen anmälan den 15 juli (med några få undantag) avseende kurser som startar höstterminen 2024. Då kan du göra en så kallad sen anmälan. Du som gör en sen anmälan rangordnas efter dem som sökt i tid, utifrån det datum då din anmälan inkommit och du styrkt behörighetskraven.

Läs mer om sen anmälan och efteranmälan på lu.se