Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

ICOS Sweden

- del av en europeisk forsknings­infrastruktur om kolcykeln

ICOS Sweden är den svenska delen av en europeisk forsknings­infrastruktur, ICOS RI (Integrated Carbon Observation System - Research Infrastructure), för kvantifiering av utbytet av växthusgaser på den europeiska kontinenten och i angränsande regioner.

Projektet bidrar till att långsiktigt stärka och konsolidera svensk växthusgasrelaterad forskning. ICOS Sweden omfattar idag tre atmosfärsstationer, en kombinerad marinekosystemstation, en marin mätstation på en båt som trafikerar mellan Finland och Tyskland, Östersjön och sex ekosystemstationer, från Abisko i norr till Skåne i söder.

Samverkanspartners är förutom Lunds universitet även Göteborgs universitet, SMHI, Uppsala universitet, Polarforskningssekretariatet och Sveriges lantbruks­universitet. Utrustning och drift finansieras gemensamt av Vetenskapsrådet och de medverkande parterna.

ICOS Swedens webbplats – icos-sweden.se

Mätutrustning vid forskningsstation. Foto.
Mer om ICOS Sweden - youtube.com