Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förlängning

En doktorandtjänst varar i regel fyra år men vi skriver anställningsbeslutet för ett år i taget. Efter fyra år kan vi förlänga anställningen för bland annat föräldraledighet och institutionstjänstgöring.

Det krävs ett underlag på minst 5 arbetsdagar för att du ska få förlängning av din anställning. Underlag om förlängningsgrundande aktiviteter lämnas till HR-administratören efter varje termin, eller åtminstone en gång om året, på särskild blankett eller i annan tydlig och bestyrkt form.

Ladda ner blankett: underlag för förlängning, på engelska (DOCX, 83 kB)

Det är doktorandens eget ansvar att föra noteringar kring exempelvis studentfacklig verksamhet, undervisning och praouppdrag m.m. Frånvaro för VAB (vård av barn), sjukdom och föräldraledighet håller personaladministratören ordning på åt dig.

För undervisning ska du kunna redovisa vilka kurser du undervisat på, antalet timmar samt under vilka terminer. Du måste lämna in underlag till HR-administratören som styrker studentfacklig verksamhet (protokoll eller underlag) och praoverksamhet för att få förlängning på grund av detta.

Vad ger förlängning?

  • Undervisning (institutionstjänstgöring)
  • Förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer samt praoansvar
  • Sjukdom
  • Föräldraledighet
  • VAB – vård av barn, tillfällig föräldrapenning

Kontakta HR-administratören om du har några frågor.

Styrdokument och blanketter på naturvetenskap.lu.se

Kontakt

HR-administratör
Felix Olofsson
felix [dot] olofsson [at] cec [dot] lu [dot] se (felix[dot]olofsson[at]cec[dot]lu[dot]se)
046 222 47 76