Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Extern samverkan

Samverkan och dialog med olika samhällsaktörer utanför akademin spelar en central roll i hela CEC:s verksamhet.

CEC bedriver utbildning och forskning kring viktiga samhällsutmaningar inom miljö, klimat och hållbar utveckling. Regelbunden dialog med olika typer av samhällsaktörer är avgörande för att identifiera relevanta utmaningar, utveckla befintlig forskning och skapa nya projekt i samverkan. Dialogen mellan forskning och samhälle bygger på ömsesidigt lärande och sker över ämnes-, disciplins- och sektorsgränser. Den leder också till att forskningsresultat i ökande omfattning tillgängliggörs och används för att informera beslut på olika nivåer i samhället. Principen om akademiskt oberoende genomsyrar all samverkan, så att forskningen kritiskt granskar samhällsutvecklingen.

För att fortlöpande utveckla och öka samverkan mellan forskare och studenter vid CEC och det omgivande samhället, tillhandahåller CEC stöd genom att skapa mötesplatser, erbjuda information och rådgivning i samband med tvärvetenskapliga ansökningar och tidsbegränsade friköp för att möjliggöra syntesarbete inom miljö- och klimatområdet.

 

Sidansvarig:

Kontakt extern samverkan

Juliana Dänhardt
Forskningskoordinator Samverkan CEC, samt inom BECC, MERGE och LU Land.
juliana [dot] danhardt [at] cec [dot] lu [dot] se 
070-303 44 73

 

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen