Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”Så inspirerande att se vilka eldsjälar det finns”

Mirjam Luc, projektledare hållbara material

Mirjam Luc. Foto.

Vad jobbar du med?

Som projektledare för cirkulära material på IKEA of Sweden. Jag supportar våra inköpsorganisationer och produktutvecklingsteam med materialfrågor. Det kan vara allt från hur de kan få materialet godkänt, riskbedömning av materialet utifrån olika aspekter, vilka kravställningar vi ska utveckla, och hur vi ska kommunicera det externt till våra kunder. 

Hur fick du ditt jobb?

Jag började på IKEA för snart 8 år sedan. Mitt första jobb var som kemispecialist, med support till inköpsteamen med kemirelaterade frågor. Sedan dess har jag haft 3 olika roller inom IKEA. Jag var projektledare för återvunna material, och när Cirkulära IKEA skulle utöka med en roll till blev jag tillfrågad om jag ville ta den.

Vad är största utmaningen på ditt jobb?

Att vi har ett högt tryck just nu med vår förflyttning av Cirkulära IKEA. Det händer mycket på många lika fronter, så det svåra kan ibland vara att fokusera och se vad jag gör mest nytta och skillnad.

Vad studerade du på Lunds universitet?

Jag läste miljövetarprogrammet med inriktning på kemiska miljö- och hälsorisker, mellan år 2000-2005. 

Varför valde du just den här utbildningen?

Jag blev så inspirerad av en kompis som läste och kände att detta kunde vara något för mig – att få arbeta med miljöfrågor för att göra världen lite bättre.

Vad var det bästa med utbildningen?

Alla fantastiska människor jag lärde känna, så inspirerande att se vilka eldsjälar det finns! 

Du ska vara med på 20-årsjubileumet, vad ser du mest fram emot med det? 

Att få träffa gamla kompisar igen, men även få dela med mig av min resa för att förhoppningsvis inspirera andra till att vi behövs. 

 

Intervjuad 2018.