Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturvård, 60 hp

1-årig magisterexamen i Miljövetenskap, Naturvetenskaplig inriktning

Magisterexamen i miljövetenskap med inriktning mot naturvård passar dig som vill arbeta med naturvård och ekologiska frågor. Du lär dig hur människor genom t.ex. jord- och skogsbruk har påverkat hur landskapet utvecklats men även hur människan idag påverkar landskapsutvecklingen exempelvis genom markexploatering och vilka konsekvenser detta får för växter och djur idag och i framtiden.

Du lär dig dokumentera och analysera riskerna med olika verksamheter för den biologiska mångfalden. Du får också kunskap om vilka åtgärder och strategier som kan användas för att skydda den biologiska mångfalden.

Examensarbetet som du skriver på vårterminen kan göras i nära samarbete med ett företag, en miljöförvaltning eller en myndighet. Det ger dig möjlighet att skaffa ett professionellt kontaktnät vilket ger goda förutsättningar att hitta ett bra arbete.

Magistern är inte sökbar som ett program utan du få antingen söka den motsvarande mastern eller söka de ingående kurserna som fristående. Kontakta studievägledaren för mer information om du är intresserad.

Studiegång magister 60 hp

För att kunna ta ut en magisterexamen läser du tre fördjupningskurser och gör ett examensarbete på 15 hp.

HT1: Miljövetenskap: Analys och metodik (MVEN13)

HT2: Naturvård (BIOC05) – lu.se

VT1: Bevarandebiologi (BIOR83) – lu.se 

VT2: Examensarbete 15 hp

Läs tidigare examensarbeten för inspiration

I LUP (Lunds universitets publikationsdatabas) kan du läsa examensarbeten som skrivits av tidigare studenter.

LUP student papers magister – lub.lu.se 

Arbetsmarknad och karriär

Inriktningen naturvård riktar sig till dig som vill arbeta med naturvårdsfrågor inom kommuner, länsstyrelser, statliga myndigheter eller konsultbolag. Den ger dig även en god bas för forskarutbildning inom området.

De som har läst inriktningen arbetar idag som konsulter inom naturvård på både stora och små företag samt miljöhandläggare på länsstyrelser och kommuner.

Tidigare studenter berättar om utbildningarna

Behörighet

Se Lunds universitets centrala webbplats

Examen

Naturvetenskaplig magisterexamen i miljövetenskap 

Information om programmet

Omfattning: 60 hp

Studietakt: Dagtid, 100 %

Utbildningen startar: Hösttermin

Anmäl dig på antagnig.se

Studievägledare

Helena Hanson
studieadministration [at] cec [dot] lu [dot] se (studieadministration[at]cec[dot]lu[dot]se)
0721-440166

Träffas måndagar 12.30 - 14.00 i rum E120, entréplan Ekologihuset