Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Livsmedelsteknologi och innovation

Livsmedelsteknologi och innovation är en del av det tematiska samverkansinitiativet LU Food Faculty.

FoodTech är ett nytt koncept som handlar om hur vi kan utveckla jordbruk, livsmedelsproduktion, distribution och konsumentperspektiv med hjälp av teknik, med fokus på hållbarhet, hälsa och ny teknik. Det handlar om allt från "precisionsjordbruk" och "sakernas internet" till hälsoappar. Små och medelstora företag, med rötter i akademin, spelar ofta en viktig roll i detta genom att i sin affärsmodell ta upp några av FN:s globala mål för ett hållbart samhälle.

Läs mer om LU Food Faculty

Frukt och grönsaker bredvid ett mikroskop och en person i laboratoriemiljö. Foto.