Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Praktik 15hp

Att göra praktik är ett bra sätt att få inblick i framtida arbetsuppgifter och kontakt med arbetsmarknaden. Genom praktik kan du få tips om vad du kan arbeta med efter utbildningen och den kan leda till din första anställning.

Vi rekommenderar alla studenter att göra praktik då det är fördelaktigt när du ska söka jobb, dels för att du har lite kontakter, och kanske också en referens, men du har också en liten arbetslivserfaranhet.

Du väljer själv när du ska göra praktik (men kolla så att du är behörig). För många så påverkar praktiken inriktningen på de valbara kurserna och kanske även framtida jobb.

För att praktikplatsen ska vara bra för dig i din framtida karriär så ansvarar du själv för att hitta din egen praktikplats och handledare på praktikplatsen som du valt.

Vi kan erbjuda tips på arbetsplatser men på praktik är det du som är ”kurschef” så ta en ordentlig funderare på vad du vill arbeta med i framtiden!

Oftast är det lättare att få den praktikplatsen du vill ha ifall du kontaktar dem i god tid innan du vill göra praktik.

Många av våra studenter gör sin praktik på kommuner och företag, främst konsultföretag i Sverige. Du har även möjlighet att praktiskera utomlands.

Vi erbjuder praktikkursen till våra studenter som är antagna på en kandidat- eller masterutbildning i miljövetenskap eller miljö- och hälsoskydd. Gör du praktik så har du rätt till CSN precis som om du skulle läsa en universitetskurs.

Är du inte programstudent hos oss hänvisar vi dig till din studievägledare på din utbildning.

 

All nödvändig information om praktik

Här finns all information som rör dig som funderar på eller gör praktik.


PM angående grundläggande praktik (MVEP01) 15 hp i Miljövetenskap
Läs mer här

PM angående avancerad praktik (MVEP10) 15 hp i Miljövetenskap
Läs mer här

Ersättningsblankett - innehåller blanketter för kostnadsersättning, bilersättning, samt en länk till en sida där ni kan ange vilket konto ni vill ha utbetalt till.

Anmälan/Ändringar av löntagaruppgifter

 

Hur ansöker jag?

Du kan läsa kursen på heltid under hela året, även på sommaren.

Praktikkursen är inte sökbar på antagning.se. så är du intresserad av att göra praktik så ska du kontakta studievägledaren i god tid innan du tänker göra praktik.

 

Obligatorisk praktik inom Miljö- och hälsoskydd

I miljö- och hälsoskyddsutbildningen ingår en kortare praktik som en del av den obligatoriska kursen Miljö- och hälsoskydd; metodik och praktik (länka!). Det innebär att du blir tilldelad en praktikplats på en förvaltning och därmed behöver du inte söka en egen praktikplats.

Läser du den tvååriga masterutbildningen så kan du välja att göra ytterligare en 15 hp praktik och då gäller allt som står ovan.

 

Ansökan

Praktikkursen är inte sökbar på antagning.se. så är du intresserad av att göra praktik så ska du kontakta studievägledaren i god tid innan du tänker göra praktik.

 

Tidsperiod

Du kan läsa kursen på heltid under hela året, även på sommaren.

 

Sidansvarig:

Praktik MVEP01

Kurskod: MVEP01
Poäng: 15 hp
Nivå: Grundnivå
Period: Valfri

Kursplan

Läs mer

Praktik MVEP10

Kurskod: MVEP10
Poäng: 15 hp
Nivå: Avancerad
Period: Valfri

Kursplan

Läs mer

Kontakt

Yvonne Persson

yvonne [dot] persson [at] mv [dot] lu [dot] se

046-222 3782

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen