Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturvetenskaplig inriktning

MAGISTER och MASTERPROGRAM I MILJÖVETENSKAP

Miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning fördjupar dina kunskaper inom ett naturvetenskapligt miljöområde. Du kan välja att inrikta dig på kemiska miljörisker och ekotoxikologi, markvård, naturvård eller vattenvård och får specialistkunskap som kan bidra till en bättre miljö.

Mer om masterprogrammet i miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning - youtube.com.

En masterinriktning inom naturvetenskap är bra om du till exempel vill arbeta som konsult inom förorenad mark, som naturvårdshandläggare, miljö- och energisamordnare eller kanske som miljöspecialist. Det är arbeten där du behöver djup specialistkunskap inom respektive område för att både kunna avhjälpa befintliga miljöproblem men även kunna förstå orsakerna till problemen och arbeta förebyggande.

Du kan välja att läsa utbildningen som ett tvåårigt masterprogram (120 hp) eller avsluta utbildningen efter ett år och då ta ut en magisterexamen (60 hp). Den tvååriga masterutbildningen söker du på antagning.se, är du intresserad av det ettåriga magisterprogrammet så kontaktar du studievägledaren.

Programmet består av fyra valbara inriktningar.

Du hittar länk till ansökan på sidorna för respektive inriktning:

Tidigare examensarbeten i LUP (Lunds universitets publikationsdatabas) för inspiration

LUP Student Papers, Lund University Libraries – lub.lu.se

Kontakt

Studievägledare

Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 3782