Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Linda Lundmark

I mitt doktorandprojekt undersöker jag ekologisk kompensation, en markanvändningspolicy tänkt att användas för att minska negativa effekter av exploatering på biologisk mångfald och ekosystemtjänster. I praktiken innebär detta att värden som går förlorade vid exploatering kompenseras för på ett annat ställe. Befintliga former av ekologisk kompensation, ur ett internationellt perspektiv, och redan genomförda kompensationsprojekt i Sverige undersöks med det övergripande syftet att få en ökad förståelse i hur (och om) ekologisk kompensation kan bidra till att nå mål kring biologisk mångfald och hur sociala och ekonomiska faktorer spelar in.

Jag har en tvärvetenskaplig miljövetarutbildning (kandidat och master) från Linköpings Universitet. I min masteruppsats undersökte jag utvecklingen av hållbara stadsdistrikt i Sverige, främst med fokus på den kommunala planeringsprocessen.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Linda Lundmark. Foto.
E-post: linda [dot] lundmark [at] cec [dot] lu [dot] se

Doktorand

Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC)

+46 46 222 41 99

E231

Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

50

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen