Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jesica Murcia Lopez. Foto.

Jesica López

Doktorand

Jesica Murcia Lopez. Foto.

Connecting the dots: Food for thoughts, thoughts for climate and health

Författare

  • Anna Stubbendorff
  • Jesica López

Summary, in English

Blog post on the Agenda 2030 Graduate School blog.

In September 2021, the Food Systems Summit is taking place as part of the Decade of Action to achieve the Sustainable Development Goals (SDGs) by 2030. All 17 SDGs rely to some degree on healthier, more sustainable, and equitable food systems. Hopefully the interlinkages of food, land use change and healthy diets will target significant outcomes to understand the topic.

Avdelning/ar

  • Nutritionsepidemiologi
  • EpiHealth: Epidemiology for Health
  • Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)
  • BECC: Biodiversity and Ecosystem services in a Changing Climate

Publiceringsår

2021

Språk

Engelska

Dokumenttyp

Webbpublikation

Förlag

Lund University

Ämne

  • Environmental Sciences

Status

Published

Projekt

  • Mat för människa och planet (inom forskarskolan Agenda 2030)
  • Lund University Agenda 2030 Graduate School

Forskningsgrupp

  • Nutrition Epidemiology