Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Foto av Nina Reistad

Nina Reistad

Universitetslektor

Foto av Nina Reistad

Experimentell fysik

Författare

  • Nina Reistad
  • Bodil Jönsson

Summary, in Swedish

I denna bok utgår författarna både från experimentalfysikens varför och experimentalfysikens hur. De ger bakgrunder och visioner tillsammans med handfasta kunskaper inom den experimentella fysiken. Boken är främst avsedd för teknologer, naturvetare och lärare. Men framställningen är medvetet utformad för att också kunna nå utanför denna krets, och bokens första halva kräver inga speciella matematiska förkunskaper. Bodil Jönsson och Nina Reistad arbetar till vardags som experiment talfysiker vid Tekniska och Naturvetenskapliga Högskolan i Lund, bla med undervisning och forskning utifrån de utgångspunkter för experimentalfysik som de redovisar i boken. Boken ingår i en serie fysikböcker från Studentlitteratur.

Avdelning/ar

  • Nationellt Resurscentrum för Fysik
  • Atomfysik

Publiceringsår

1989

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • Physical Sciences

Aktiv

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9144268025