Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anna Persson

Jag har en bakgrund inom landskapsekologi och bevarandebiologi, och har framför allt studerat hur pollinerande insekter påverkas av landskapsförändringar orsakade av intensifieringen av jordbruket.

Min nuvarande forskning handlar om ekologi och biologisk mångfald i urbana miljöer, inom både offentliga och privata grönytor. Mer specifikt undersöker jag hur stadsmiljöns struktur och kvalitet påverkar pollinerande insekter, framför allt vildbin och blomflugor. Jag undersöker också om effekter av stadsmiljön på pollinatörer leder till mätbara effekter på pollinering av vilda och odlade växter i staden, dvs på den ekosystemtjänst som pollinatörer bidrar med. Målet är att bidra till en kunskapsbas för att planera framtidens hållbara städer genom att bibehålla urban biologisk mångfald och viktiga ekosystemtjänster.

Projekten (’Att bygga städer för att hysa både människor, biologisk mångfald och ekosystemtjänster’ och ’Räddade av staden?’) finansieras av forskningsrådet Formas och genomförs i samarbete med prof. Henrik Smith (CEC, Lunds universitet) och Richard Fuller (University of Queensland, Brisbane, Australien). 

Jag är också delaktig i det Formas-finansierade projektet Urban Nature, tillsammans med kollegor vid CEC, LTH och IIEEE, samt i flera projekt om pollinatörer i jordbrukslandskap tillsamman med kollegor på CEC och Biologiska institutionen, Lunds universitet.
 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Anna Persson. Foto.
E-post: anna [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se

Forskare

Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC)

+46 46 222 02 02

D342

Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

50

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen