Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studierådet MYS

MYS är miljövetarnas studieråd och drivs av studenter för studenter. Vi står för utbildningsbevakning och försöker se till att våra utbildningar håller hög klass och ständigt utvecklas.

Studierådet bevakar främst de två första åren på kandidatprogrammen, basblockets kurser, men rådet arbetar även för att utbildningarna ska vara bra som en helhet.

Kontakta oss om du:

• har frågor eller vill veta mer om MYS

• har synpunkter på utbildningen som vi ska arbeta för eller vidarebefordra uppåt

• vill engagera dig, alla är välkomna att bidra med stort och smått. Om du inte önskar att bidra är du alltid välkommen att lyssna!

Tala med oss i korridoren, skicka ett mejl: mys-ordf [at] luna [dot] lu [dot] se eller ett meddelande på Facebook: Miljövetarnas Ypperliga Studieråd

Logga mys

Detta är MYS        

MYS styrelse

 • Ordförande: Hanna Eriksson
 • Vice ordförande: Sara Winterfeldt
 • Kassör: Jennie Hansson
 • Sekreterare: Elvira Källberg
 • Arbets- och näringslivsutskottet (ANLU): Victoria Pehrsson, Felicia Svensson, Felicia Thornander, My Knutsson
 • Informationsansvarig: Sanna Magnusson
 • Sexmästeri: Victoria Pehrsson, Sanna Magnusson, Felicia Svensson, Iris Ljungkvist, Malin Lane, Maria Åkesson, My Knutsson, Vilhelmina Müller
 • Fikamästare: Iris Ljungkvist, Maria Gustavsson, Ellen Casey, Hedda Thomson Ek, Tom Brilioth
 • Maskot: Victoria Pehrsson & Ellen Casey

Om MYS

MYS är ett av fem studieråd knutna till Lunds naturvetarkår LUNA och vi representerar programmen Miljövetenskap samt Miljö- och Hälsoskydd. Rådet fungerar som LUNAs förlängda arm och bevakar våra utbildningars intressen gentemot kåren, men vi jobbar också som en länk mellan studenterna och utbildningsledningen.

Sedan den 1 januari, 2010 har den tidigare Institutionen för miljövetenskap uppgått som en enhet i Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC). MYS har två representanert i CEC-styrelse som ser till att våra utbildningar inte försvinner bakom de stora forskningsprojekten, samt att programmen fortsätter att utvecklas.

MYS utser också representanter till LUNAs högsta organ, studerandeskyddsombud. Som hjälp i bevakningen av basblockets kurser kommer varje klass utse 2 st kursombud som sedan meddelar oss i MYS.

 

Sidansvarig:

Kontakt

mys-ordf [at] luna [dot] lu [dot] se

Facebook

Facebook sidor

Miljövetarnas Ypperliga Studieråd är MYS egen Facebook sida. Här kan du få direkt kontakt med MYS och få information om diverse evenemang som rör studierådet.

Miljövetare vid Lunds universitet - drivs av studierådet MYS. Här kan alla göra inlägg, t ex köpa och sälja böcker i egenskap av "privatperson" (till skillnad från MYS egen sida där det är MYS som studieråd som meddelar saker). 

LUNA & ATLAS

Lunds Naturvetarkår (LUNA) är kåren för dig som studerar naturvetenskap vid Lunds universitet.
Länk till deras hemsida

ATLAS  är en plattform för att skapa kontakt mellan studenter och arbetsliv. 
Läs mer om ATLAS på LUNA.s hemsida

 

Kommande aktiviteter med MYS

 • Varje onsdag kl 12:10-13:00 är det gratis fika i MYS/BÖÖL rummet på Ekologihuset.
  MYS fixar fika jämna veckor och BÖÖL udda veckor.
 • För mer uppdateringar - håll utkik här samt på vår Facebook sida Miljövetarnas Ypperliga Studieråd

 

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen