Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentinformation

Information till dig som student på miljövetenskaplig utbildning
Om du läser kurser hos oss på miljövetenskaplig utbildning kan du ha nytta av nedanstående information, länkar och dokument.

Se dina studieuppgifter och få ut studieintyg från Ladok

Ladok är ett datorbaserat system för dokumentation av studieresultat för högskolestuderande i Sverige. I Lunds universitets lokala register samlas uppgifter om studerande på grund- och avancerad nivå och för studerande på forskarnivå. Om du studerar vid Lunds universitet kan du själv logga in i Studentportalen för att se dina studieuppgifter i Ladok. Du kan också skriva ut resultatintyg. Läs mer om studentportalen och hur du kollar dina uppgifter i Ladok, skriver ut studieintyg m.m. Det finns också korta filmer från student.ladok.se som beskriver funktionaliteten i studensgränssnittet i Ladok. Funktionenen "ansökan om tillgodoräknande i Ladok" kan dock ännu inte användas vid Lunds universitet. Länk till filmer från Studentladok

Rättigheter och riktlinjer för studenter

Du studerar på en institution och detta är din arbetsplats, på samma sätt som för övriga studenter och för lärare och andra anställda. Ansvarig för arbetsplatsens fysiska och psykosociala miljö samt för utbildningens genomförande är institutionens prefekt. Här kan du läsa om studenters rättigheter och skyldigheter, Lunds universitets policy för likabehandling av student och var du kan vända dig om du vill prata med någon inom eller utom institutionen.

Fusk och plagiarism

Som student är du skyldig att hålla dig till de lagar och regler som gäller för Lunds universitet. Det innebär bland annat att fusk och störande verksamhet bestraffas med en varning eller avstängning. En grundläggande regel för dig som är student vid Lunds universitet är: fuska inte! Men ibland kan det vara svårt, särskilt som ny student, att veta vilka krav som ställs. Se därför till att du genom din utbildning får information kring vad som gäller för till exempel referat och källhänvisningar i uppsatser och på tentor. Läs mer här!

Arbetsmiljö- och säkerhet för studenter på Centrum för Miljö- och klimatforskning (CEC)

Länk till PDF

Förbättra din studieteknik, bli bättre på att skriva akademiska texter, bli säkrare på att tala inför andra

Kontakta Studieverkstaden

Pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd eller stöd av en mentor. Läs mer här!

Stöd och hjälp om du mår dåligt

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil så kan du kontakta Studenthälsan.

Studenthälsans kurser

Du kan gå ett antal kurser på Studenthälsan. Vissa kurser anordnas löpande varje termin, andra anordnas vi på begäran. Läs mer här!

Studentprästerna

Länk till studentprästerna

 

 

Sidansvarig:

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen