Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Masterprogram

Utbildning på avancerad nivå
För dig som vill fördjupa dina miljökunskaper erbjuder vi åtta masterinriktningar! En masterutbildning ger dig möjlighet att specialisera dig inom ett miljöområde, vilket gör att du kan söka mer avancerade miljöjobb och därmed arbeta med mer utmanande arbetsuppgifter i framtiden.

Öresundsbron. Foto.
Foto: News Öresund

Du kan välja bland fyra masterprogram varav ett, naturvetenskaplig inriktning, har fem inriktningar.

Miljö- och hälsoskydd

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom miljö- och hälsoskyddsområdet och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram Miljö- och hälsoskydd

Strategiskt Miljöarbete

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom strategiska miljöfrågor och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram inom Strategiskt miljöarbete

Tillämpad klimatstrategi

Ett tvärvetenskapligt tvåårigt masterprogram för dig som vill arbeta med klimatstrategiska frågor och som har en kandidatexamen i valfritt ämne.

Masterprogram i Tillämpad klimatstrategi

Naturvetenskaplig inriktning

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom ett naturvetenskapligt miljöområde, till exempel naturvård eller ekotoxikologi, och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram Naturvetenskaplig inriktning

 

 

 

 

 

 

 

Sidansvarig:

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen