Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik

Hur ser det dagliga arbetet ut för en miljövetare? Att göra praktik kan vara ett bra sätt att få en djupare kontakt med arbetsmarknaden. Praktik kan både ge tips om vad man vill arbeta med efter sin utbildning och leda till den första anställningen.

Förkunskapskrav

75 hp miljövetenskapliga kurser.

Urval

Platsgaranti.

Vi har två praktikkurser:

Praktik MVEF01 (grundläggande)

Praktik MVEP10 (avancerad)

Vi rekommenderar alla studenter att göra praktik då det är fördelaktigt när du ska söka jobb. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet, kontakter, och kanske också en referens.

Du väljer själv när du ska göra praktik (men kolla så att du är behörig). För många påverkar praktiken inriktningen på de valbara kurserna och kanske även framtida jobb.

Du ansvarar själv för att hitta praktikplats och handledare på praktikplatsen.

Oftast är det lättare att få den praktikplats du vill ha ifall du kontaktar dem i god tid innan du vill göra din praktik.

Många av våra studenter gör sin praktik på kommuner och företag, främst konsultföretag i Sverige. Du har även möjlighet att praktisera utomlands.

Du har rätt till CSN precis som om du skulle läsa en universitetskurs.

OBS! Reserersättning utgår inte för praktik inom Sverige men kan sökas för praktik som görs utomlands. Ersättning utgår med max 3000 kr.

Hur ansöker jag?

Du kan läsa kursen på heltid under hela året, även på sommaren.

Sök praktikkursen på antagning.se. Om du vill göra praktik på sommaren så ska du söka den praktikkurs som ligger närmast i tiden.

Obligatorisk praktik inom Miljö- och hälsoskydd

I miljö- och hälsoskyddsutbildningen ingår en kortare praktik som en del av den obligatoriska kursen Miljö- och hälsoskydd; metodik och praktik. Det innebär att du blir tilldelad en praktikplats på en förvaltning och därmed behöver du inte söka en egen praktikplats.

Om Miljö- och hälsoskydd; metodik och praktik

Läser du den tvååriga masterutbildningen kan du välja att göra ytterligare en praktik på 15 hp och då gäller allt som står ovan.

Kontakt

Studievägledare

Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 37 82