Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Här finner du praktisk information till dig som blivit antagen som student vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap. Du finner till exempel det du behöver veta om introduktionsmöte, registrering, schema, kurslitteratur, nyttiga länkar m.m.

Information med anledning av coronaviruset

Om höstens undervisning med anledning av coronaviruset

Glöm inte att tacka ja till din plats!

Är du antagen till en utbildning vid Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)? Stort grattis! Glöm inte att du måste tacka ja till din plats på antagning.se för att få behålla den.
Om antagningsbesked och svar samt viktiga datum på antagning.se

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information för nyantagna studenter. Där hittar du steg-för-steg-guide inför terminsstarten, praktisk checklista, information om rättigheter och skyldigheter som student m.m.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter

Introduktionsmöte och registrering

På miljövetenskaps kurser är det ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till våra program och kurser. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du meddela kursansvarig på kursen.

Registrering sker i samband med introduktionsmötet. På Miljövetenskaps kurser tillämpas inte självregistrering utan du blir registrerad via kursadministratören när du deltagit i introduktionsmötet. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.

Schema och kurslitteratur

Scheman och information om vilken kurslitteratur du behöver finner du under respektive kurs på Miljövetenskaps hemsida ca 4 veckor före kursstart. Där hittar du även mer information om kursen.

Lunds universitets hela program- och kursutbud hittar du på lu.se under studera.
Miljövetenskaps grund- och avancerade kurser
Program och kurser på Lunds universitet – lu.se

Välkomstbrev

Ca 3 veckor före kursstart får du ett välkomstbrev via mejl med specifik information om kursen.

Lärplattform

Miljövetenskaps kurser använder sig av lärplattformen Canvas. Canvas fungerar som en gemensam yta där studenter och lärare kan arbeta och dela material inom respektive program och kurs. Studenter loggar in i Canvas med sitt studentkonto.
Inloggning till canvas.education.lu.se
Studentguide Canvas – canvas.education.lu.se

Undervisning online och digitala verktyg

Lunds universitet erbjuder LU Zoom eller Teams som digitalt verktyg för undervisning online. Under rådande pandemi har undervisning och examination till stor del skett online. Vissa lättnader förväntas inför höstterminen 2021, men troligtvis kommer majoriteten av undervisningen under första delen av terminen fortfarande ske online.

Förbered gärna genom att lära känna verktygen och dess funktionaliteter och utrusta din dator med mikrofon och kamera, då detta krävs. På Lunds universitets hemsida finns information om din digitala studiemiljö.

Studentguide om Zoom - canvas.education.lu.se
Din digitala studiemiljö - campusonline.lu.se
Stödwebbplats om digital examination – campusonline.lu.se

Undervisningssalar

Föreläsningarna på våra miljövetenskapliga kurser är huvudsakligen i Ekologihuset, Sölvegatan 37 men kan ibland förläggas till Biologihuset, Sölvegatan 35 eller vid Internationella Miljöinstitutet (IIIEE), Tegnérsplatsen 4.
Karta över lektionssalar i Ekologihuset (PDF, ny flik)
Karta över lektionssalar i Biologihuset (PDF 32 kB, ny flik)
Karta till internationella Miljöinstitutet (IIIEE), Tegnérsplatsen 4 på Google Maps

Arbetsmiljö- och säkerhet för studenter inom Centrum för miljö- och klimatvetenskap

Avsikten med föreskrifterna är att minimera de risker för ohälsa och olycksfall som är förbundna med laboratorie- och fältarbete. Alla studenter som deltar i våra kurser eller gör projekt och exjobb måste läsa och följa dessa regler.
Säkerhetsregler för studenter på miljövetenskaplig utbildning på Centrum för miljö- och klimatvetenskap (PDF 4 MB, ny flik)

Utbildningskvalitet och studentinflytande

Naturvetenskapliga fakulteten arbetar kontinuerligt med att säkra och utveckla kvaliteten på utbildningarna.
Om utbildningskvalitet och student inflytande - naturvetenskap.lu.se

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du Lunds naturvetarkår (LUNA). Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet.

Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.
Läs mer om Lunds naturvetarkår och aktiviteter för dig som är ny student – lundsnaturvetarkar.se

Studierådet MYS

MYS är miljövetarnas studieråd och drivs av studenter för studenter. Vi står för utbildningsbevakning och försöker se till att våra utbildningar håller hög klass och ständigt utvecklas.

Studierådet bevakar främst de två första åren på kandidatprogrammen, basblockets kurser, men rådet arbetar även för att utbildningarna ska vara bra som en helhet. 
Läs mer om Studierådet MYS på Miljövetenskaps webbsida