Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram

Utbildning på avancerad nivå

För dig som vill fördjupa dina miljökunskaper erbjuder vi flera masterinriktningar. En masterutbildning ger dig möjlighet att specialisera dig inom ett miljöområde, vilket gör att du kan söka mer avancerade miljöjobb och därmed arbeta med mer utmanande arbetsuppgifter i framtiden. Våra masterprogram söker du mellan 15 mars - 15 april.

Två studenter pluggar utomhus med cykel i bakgrunden. Foto.

Du kan välja bland fyra masterprogram varav ett, naturvetenskaplig inriktning, har fyra inriktningar.

Miljö- och hälsoskydd

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom miljö- och hälsoskyddsområdet och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram Miljö- och hälsoskydd

Strategiskt Miljöarbete

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom strategiska miljöfrågor och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram inom Strategiskt miljöarbete

Tillämpad klimatstrategi

Ett tvärvetenskapligt tvåårigt masterprogram för dig som vill arbeta med klimatstrategiska frågor och som har en kandidatexamen i valfritt ämne.

Masterprogram i Tillämpad klimatstrategi

Naturvetenskaplig inriktning

Tvåårigt masterprogram eller ettårig magisterexamen för dig som vill fördjupa dig inom ett naturvetenskapligt miljöområde, till exempel naturvård eller ekotoxikologi, och som har en naturvetenskaplig kandidatexamen.

Masterprogram Naturvetenskaplig inriktning