Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samhällsplanering med klimatperspektiv (15hp)

Kursen behandlar hållbar samhällsplanering med fördjupningar kring relevanta delar inom lokal och regional klimatstrategisk samhällsplanering och dess förutsättningar, samt hur denna planering bedrivs på kommunal till nationell nivå. För att knyta samhällsplaneringens och det framtida ändrade klimatets effekter till effekter på natur och miljö ingår också en naturvetenskaplig del med fokus på miljömålsarbetet där olika processer som påverkar miljömålen studeras. Vidare studeras hur dessa processer styrs av olika val inom samhällsplaneringen idag och i ett framtida förändrat klimat.

Kursen kan även läsas som fristående kurs.

Behörighet & urval, anmälan och antagning

På Lunds universitets centrala webbplats hittar du kursplan, behörighet & urval, anmälan & antagning inklusive senaste antagningspoäng.

Samhällsplanering med klimatperspektiv

Kurskod: MVEN27 (f.d. MVEN17)
Poäng: 15 hp
Nivå: Fortsättningsnivå
Period: VT1

Kursanalys MVEN17 VT20

Senaste schema i schemaprogrammet TimeEdit

Litteraturlista vårterminen 2021

 

Anmäl dig på:

www.antagning.se

Kursansvarig

Johanna Alkan Olsson
Johanna [dot] Alkan_Olsson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 17 93

 

Kontakt

Studievägledare

Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 3782