Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljö- och hälsoskydd - metodik och praktik (15hp)

Kursen ger kunskap och erfarenhet av tillsyn och metoder vid miljö- och hälsoskyddsarbetet inom främst offentlig verksamhet. Här ingår moment om: ärendehandläggning på miljömyndighet, regler för myndighetsutövning, informationssökningar för myndighetsutövning inom miljöområdet, miljötillsyn enligt gällande förordningar, genomförande av beslut och tillämpning av tvångsmedel, konflikthantering i myndighetsutövningen, analyser och tillämpning av olika miljöövervakningsmetoder, samt vilka skyldigheter miljömyndigheten har för miljöövervakningen och tillämpning av statistiska metoder och beräkningar.

Kursen innehåller även 5 veckors praktik på en miljömyndighet/arbetsplats. Reseersättning kan utgå.
Läs om villkoren för reseersättning

Behörighet & urval

Ansökan och behörighet - Lunds universitets kursdatabas

 

 

Kursansvarig

Andrea Hjärne                   
andrea [dot] hjarne [at] cec [dot] lu [dot] se
 

Kontakt

Studievägledare

Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 3782