Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Livsmedelssäkerhet (15hp)

Kursen innehåller övergripande föreläsningar om livsmedel och identifiering av risker vid hantering av livsmedel. Den ger också en överblick av de myndigheter och den lagstiftning som berör livsmedelssäkerhet. Det ingår allmän mikrobiologi med fokus på de livsmedelsburna mikroorganismer och praktiskt laboratoriearbete.

Praktiska övningar med autentiska analysresultat och exempel från fallstudier ingår i undervisningen för att förbereda studenterna för sin framtida yrkesutövning.

Kursen förbereder för arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Behörighet & urval, anmälan & antagning

På Lunds universitets centrala webbplats hittar du kursplan, information om behörighet & urval samt anmälan & antagning

 

 

 

Livsmedelssäkerhet

Kurskod: MVEN21 
Poäng: 15 hp
Nivå: Avancerad nivå
Period: Höstterminen, period 2

Kursranalys MVEN21 höstterminen 2020

Senaste schema i schemaprogrammet TimeEdit

Kurslitteratur höstterminen 2020 (PDF 110 kB, ny flik)

 

Anmäl dig på:

www.antagning.se

Kursansvarig

Åsa Håkansson
asa [dot] hakansson [at] food [dot] lth [dot] se
+46 46 222 48 89

Kontakt

Studievägledare

Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 3782