Livsmedelssäkerhet (15hp)
Kursen innehåller övergripande föreläsningar om livsmedel och identifiering av risker vid hantering av livsmedel. Den ger också en överblick av de myndigheter och den lagstiftning som berör livsmedelssäkerhet. Det ingår allmän mikrobiologi med fokus på de livsmedelsburna mikroorganismer och praktiskt laboratoriearbete.
Praktiska övningar med autentiska analysresultat och exempel från fallstudier ingår i undervisningen för att förbereda studenterna för sin framtida yrkesutövning.
Kursen förbereder för arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Behörighet & urval
Ansökan och behörighet - Lunds universitets kursdatabas
Livsmedelssäkerhet
Kurskod: MVEN21
Poäng: 15 hp
Nivå: Avancerad nivå
Period: HT2
Kursplan (PDF 269 kB, nytt fönster)
Kursrapport HT19 (PDF 118 kB, ny flik)
Prel. Schema MVEN21 HT20 (PDF 178 kB, ny flik)
Kurslitteratur MVEN21 HT20 (PDF 110 kB, n y flik)
Länk till webbschema HT20 - Timeedit.net
Välkomstbrev/Kallelse till kursstart HT20 (PDF 199 kB, ny flik)
Anmäl dig på:
Kursansvarig
Åsa Håkansson
asa [dot] hakansson [at] food [dot] lth [dot] se
+46 46 222 48 89
Kontakt
Studievägledare
Yvonne Persson
yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 3782