Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljö- och hälsoskydd - metodik och praktik (15hp)

Kursen ger kunskap och erfarenhet av tillsyn och metoder vid miljö- och hälsoskyddsarbetet inom främst offentlig verksamhet. Här ingår moment om: ärendehandläggning på miljömyndighet, regler för myndighetsutövning, informationssökningar för myndighetsutövning inom miljöområdet, miljötillsyn enligt gällande förordningar, genomförande av beslut och tillämpning av tvångsmedel, konflikthantering i myndighetsutövningen, analyser och tillämpning av olika miljöövervakningsmetoder, samt vilka skyldigheter miljömyndigheten har för miljöövervakningen och tillämpning av statistiska metoder och beräkningar.

Kursen innehåller även 5 veckors praktik på en miljömyndighet/arbetsplats. Reseersättning kan utgå.
Läs om villkoren för reseersättning
 

Behörighet & urval, anmälan och antagning

På Lunds universitets centrala webbplats hittar du kursplan, behörighet & urval, anmälan & antagning inklusive senaste antagningspoäng.

 

Kursansvarig

Andrea Hjärne                   
andrea [dot] hjarne [at] cec [dot] lu [dot] se (andrea[dot]hjarne[at]cec[dot]lu[dot]se)
 

Studievägledare

Helena Hanson
helena [dot] hanson [at] cec [dot] lu [dot] se (helena[dot]hanson[at]cec[dot]lu[dot]se)
0721-440166

Träffas måndagar 12.30 - 14.00 i rum E120