Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Science says! Mobilizing the knowledge of our time: The IPCC and IPBES reports

Konferens
23-24 April i Lund

landskap

Med hänsyn till rådande omständigheter kring corona viruset/covid-19 har omfattande förändringar och anpassningar gjorts av programmet. Flera delar av arrangemanget är inställda. Dock kommer tre sessioner fortfarande genomföras, men via digitala kanaler. Länkarna till de digitala sessionerna kommer att skickas ut till registrerade deltagare. Se hela Programmet för vidare information kring vilka tre sessioner som kommer sändas via digitala kanaler. 

Som registrerad deltagare till denna konferens kommer du bli uppdaterad på förändringar kring arrangemanget. 

 

Välkommen till en konferens fylld av aktiviteter för att öka medvetenheten om vår tids kunskap om miljö- och klimatfrågor!

Konferensen är en plats för vetenskap och samhälle/intressenter att mötas, diskutera och utbyta expertis kring gemensamma frågor rörande biologisk mångfald, ekosystemtjänster, klimatförändringar, markanvändning, hav, atmosfär, klimatmodellering och livsmedelsavfall - med utgångspunkt i IPBES och IPCC rapporter. Under de två dagarna kommer vi att delta i fokuserade seminarier och workshops, träffa nya kontakter, mingla och utbyta projektidéer och resultat, samt delta i plenumpresentationer från forskare som deltagit i arbetet med rapporterna. 

Målet med konferensen är att mobilisera hur vetenskapen kan bidra och stärka synergier mellan FN:s klimatpanel (IPCC) och panelen för biologisk mångfald och ekosystemtjänster (IPBES) i kommande rapporter, och att hitta gemensamma lösningar och vägar framåt mellan forskning och samhälle till de största utmaningarna i vår tid. 

Konferensen organiseras av Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC) vid Lunds universitet, i samarbete med interna organisationer, vilket inkluderar två av universitetets strategiska forskningsområden (BECC och MERGE), deras forskarskolor (ClimBEco och Bioekonomi), det LU-övergripande Hållbarhetsforum och samverkansintitiativet LU Land. HutSkåne samorganiserar ett event. 

Hela programmet hittar du här!

Anmäl dig innan den 15 april här. (Anmälningsdatum har förlängts.)
En länk kommer skickas ut till alla registrerade deltagare efter anmälningstiden gått ut. 
 

Sidansvarig:

OM KONFERENSEN

Tid: 
23-24 April

Mötesplats: 
Digital plattform Zoom (mer info inom kort)

Kontakt: 
cerina [dot] wittbom [at] cec [dot] lu [dot] se

Registrera dig innan den 15 april här. Obs! Kom ihåg att ange namn och mailadress vid anmälan. En länk kommer skickas ut till alla registrerade deltagare efter anmälningstiden gått ut. 
Tre sessioner kommer sändas digitalt, resterande arrangemang är inställda. Se programmet för mer info. 

Konferensen anordnas i samarbete med

BECC MERGE

 

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen