Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskningssamverkan

CECs verksamhet bygger på och sker i samverkan med ett flertal forskningsinstitutioner vid Lunds universitets olika fakulteter.

CEC fungerar som en mötesplats för tvärvetenskaplig interaktion genom att bjuda in gästforskare och erbjuda tidsbegränsade friköp för att utveckla tvärvetenskaplig forskning och syntes inom klimat- och miljöområdet. CEC skapar mötesplatser mellan forskare från olika discipliner, för att stimulera kreativitet och interaktioner i syfte att stödja uppkomsten av nya forskningsprojekt och pågående satsningar.

CEC gästforskarprogram

CEC välkomnar gästforskare att arbeta inom områden som faller inom CEC:s fokusområden. Gästforskarprogrammet syftar till att berika den forskning som redan pågår vid eller i samarbete med CEC, samt utveckla denna. För 2012–2014 har CEC en budget för gästforskare som motsvarar en längre vistelse på 6 månader eller flera kortare vistelser som uppgår till 6 månader totalt. Här kan du läsa mer om CEC:s gästforskarprogram 

CEC Fellows

CEC Fellows är ett nätverk som fungerar som ett virtuellt kollegium. CEC Fellows träffas regelbundet och diskuterar möjligheter att utveckla forsknings­verksamheten. CEC Fellows faciliterar spridning av information om nya forsknings­möjligheter och -initiativ till forskargrupper vid Lunds universitet.

Läs mer om och bli medlem i CEC Fellows

 

Sidansvarig:

Kontakta oss om forskningssamverkan

Yann Clough
Ansvarig för forskningsutveckling på CEC
046-222 68 31
yann [dot] clough [at] cec [dot] lu [dot] se

Marianne Hall
Forskningskoordinator CEC
076-125 76 13
marianne [dot] hall [at] cec [dot] lu [dot] se

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen