CEC i media

Ett axplock av artiklar och andra inslag i medier där forskare och andra knutna till Centrum för miljö- och klimatvetenskap, CEC, har medverkat på senare tid.

Ny rapport om de viktigaste utmaningarna för en hållbar markanvändning

(10 februari 2021)
Samverkansinitiativet LU Land, som leds från CEC och inkluderar många olika samhällsaktörer, presenterar 15 utmaningar för att uppnå en hållbar markanvändning i Sverige i ny rapport.
Pressmeddelande: De viktigaste utmaningarna för en hållbar markanvändning - news.cision.com
De viktigaste utmaningarna för en hållbar markanvändning: 'Skogsbruk högt prioriterat' - nyhet på skogssverige.se

Varmare klimat kan göra nya mutationer skadligare

(3 februari 2021)
CEC:s gästforskare Richard Walters är medförfattare, tillsammans med forskarkolleger vid Uppsala universitet, till en ny studie som visar att ett varmare globalt klimat kan leda till att skadligheten ökar hos nya mutationer vilket kan få stora konsekvenser för organismers överlevnadsförmåga i framtidens förändrade miljöer.
Pressmeddelande via Uppsala universitet - uu.se
Mutationer blir skadliga i varmare klimat - artikel på hemsidan för webbtidningen Extrakt

Markku på nytt en av landets mest hållbarhetsmäktiga

(2 februari 2021)
Markku Rummukainen har på nytt intagit en framträdande position i Aktuell Hållbarhets årliga rankning av landets "Hållbarhetsmäktigaste 2021". Den här gången hamnar han på plats 23.
Hela rankningen av Sveriges "Hållbarhetsmäktigaste 2021" - aktuellhallbarhet.se

Klimatforskare om president Biden och klimatet

(26 januari 2021)
Markku Rummukainen och tre andra klimatforskare intervjuas om hur Joe Bidens första tid som president kan påverka klimatet och om deras långsiktiga klimatförhoppningar relaterat till det nya presidentskapet.
Artikel på webbplatsen för Miljö & Utveckling - miljo-utveckling.se

Nytt poddavsnitt om utbildningarna i miljövetenskap

(19 januari 2021)
Studierektor/studievägledare Yvonne Persson och studenterna i mijövetenskap Hedda och Tom pratar om CEC:s utbildningar i miljövetenskap i fakultetens poddavsnitt.
Lyssna på poddavsnittet via Soundcloud - soundcloud.com

Forskningsprojekt jämför 23 länders insatser mot pandemin

(12 januari 2021)
CEC-anslutna Åsa Knaggård deltar, tillsammans med drygt 70 andra forskare, i ett större forskningsprojekt som jämför 23 länders insatser mot pandemin.
Nyhetsuppdatering på Lunds universitets Twitterkonto - twitter.com

Kommunikationsansvarig