Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CEC i media

Ett axplock av artiklar och andra inslag i medier där forskare och andra knutna till Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC) har medverkat på senare tid.

Tre stora klimathändelser under 2021

(3 januari 2022)
Extrema händelser som översvämningar och skogsbränder, men också hopp i form av länder som stramar åt sina klimatmål. Markku Rummukainen lyfter fram årets avgörande klimathändelser.
Videoinslag i SVT Nyheter - svt.se

Hunden med ett sinne för humlebon

(3 januari 2022)
Sofia Blomqvist och hennes hund Ylle får fortsatt uppmärksamhet för Ylles sökande efter humlebon, som i längden kan bidra till ökad biologisk mångfald.
Artikel i Dagens ETC - etc.se

Kontakt

Kommunikationsansvarig
Anna Maria Erling
anna_maria [dot] erling [at] cec [dot] lu [dot] se
046-222 68 96
070-574 89 97