Introduktion av nya medarbetare på CEC

Vem gör vad?
För varje ny medarbetare utses en introduktionsansvarig (t.ex. handledare/ projektansvarig), som ansvarar för att hålla ihop introduktionen och boka in de möten som behövs.

Informationen till den som är ansvarig för en ny medarbetare

• Karin Hofvendal säkerställer kontor, dator och fast telefon.
  • Du ansvarar för att kontakta IT tekniker Jan Johansson (Janne) jan [dot] johansson [at] biol [dot] lu [dot] se i god tid innan den nyanställde börjar för att beställa dator och ev. annan datorutrustning. Leveranstiden kan vara upp till 3 månader.
  • Du introducerar personen till forskningsprojektet och till relevanta personer
  • Du tar emot, visar runt på CEC och fixar rumsnyckel hos Carl Sjökvist (Calle) carl [dot] sjokvist [at] biol [dot] lu [dot] se
  • Du ser till att personen träffar Karin Hofvendal så fort som möjligt. Karin ordnar med LUCAT-inloggning, praktisk information samt går igenom HR-rutinerna. Boka möte med Karin i god tid!
  • Du ser till att personen träffar IT-tekniker Jan Johansson, som ser till att datorn fungerar. Om möjligt första dagen.
  • Du presenterar personen på första fredagsfikat, eller om du inte är där säkerställer att någon annan att gör det.
  • Du bokar in en tid med ansvarig chef (Henrik/Katarina/Yann/Karin) första veckan, som presenterar CEC, hur vår internkommunikation fungerar och vad hans eller hennes roll som chef är.
  • Du och ansvarig chef utser i förväg och i samråd en ”fadder” som förslagsvis är en annan person i samma situation (ex doktorand, postdoc), som får i uppgift att se till att personen känner sig välkommen, men även är den som kan svara på allehanda frågor.
  • Du ser till att presentera följande personer för den nyanställde:
  1. Karin (administrativ chef) för att den nyanställde ska veta vem hen ska kontakta för frågor
  2. Eva Stengard (ekonom) för ekonomifrågor
  3. Anna Maria Erlandsson (CEC kommunikationsansvarig CEC)
  4. Åsa-Katrin Erlandsson (ansvarig för inköp, administratör för miljövetardoktorander)
  5. Annika Malmgren-Widerberg (CEC webb, medarbetarsidorna)
  6. Niklas Boke Olén, (skyddsombud) samt Wilhelm May (biträdande skyddsombud)

Här hittar du en lista på vem som säkerställer och informerar om vad innan personen börjar (under omarbetning)

Här hittar du obligatorisk kompetensutveckling för ny personal (länk)

Sidansvarig:

Administrativ chef