Introduktion av nya medarbetare på CEC

Vem gör vad
För varje ny medarbetare utses en introduktionsansvarig (t.ex. handledare/
projektansvarig), som ansvarar för att hålla ihop introduktionen och boka in de möten som behövs.

Informationen till den som är ansvarig för en ny medarbetare

• Karin säkerställer kontor, dator och fast telefon.
  • Du introducerar självklart personen till forskningsprojektet och till det relevanta personer
  • Du tar emot, visar runt, fixar nyckel hos Calle.
  • Du ser till att personen snarast möjligt träffar Irene, som ger LUCAT-inloggning, praktisk info och går igenom HR-rutinerna.
  • Du ser till att personen träffar Janne, som fixar att datorn fungerar. Om möjligt första dagen
  • Du presenterar personen på första fredagsfikat, eller om du inte är där säkerställer att någon annan att gör det.
  • Du bokar in en tid med ansvarig chef (Henrik/Katarina/Yann/Karin) första veckan, som presenterar CEC, hur vår internkommunikation fungerar och vad hans eller hennes roll som chef är.
  • Du och ansvarig chef utser i förväg och i samråd en ”fadder” som förslagsvis är en annan person i samma situation (ex doktorand, postdoc), vilken får i uppgift att se till att personen känner sig välkommen, men även den som kan svara på allehanda frågor.
  • Du bokar in en tid med Åsa (inköpsansvar och skyddsombud) första veckan, för att gå igenom rutiner.
  • Du ser till att presentera:
  1. Eva (ekonomi). Ska veta vem för att kunna kontakta vid frågor.
  2. Anna Maria (kommunikation). Behöver träffa personen för fotografering och presentation på CECs webb.
  3. Karin (administrativ chef). Ska veta vem för att kunna kontakta vid frågor.

Här hittar du en lista på vem som säkerställer och informerar om vad innan personen börjar (länk)

Här hittar du obligatorisk kompetensutveckling för ny personal (länk)

Sidansvarig:

Administrativ chef