Introduktion av nya medarbetare på CEC

Vem gör vad?
För varje ny medarbetare utses en introduktionsansvarig (till exempel handledare/ projektansvarig), som ansvarar för att hålla ihop introduktionen och boka in de möten som behövs.

Information till dig som ansvarar för en ny medarbetare

• Karin Hofvendahl säkerställer att det finns arbetsplats och fast telefon.

• Du ansvarar för att kontakta IT-tekniker Jan Johansson (Janne) i god tid innan den nyanställda börjar för att beställa dator och eventuell annan utrustning. Leveranstiden kan vara upp till 3 månader.
    jan [dot] johansson [at] biol [dot] lu [dot] se

• Du introducerar personen till forskningsprojektet och till relevanta personer.

• Du tar emot, visar runt på CEC och fixar rumsnyckel hos Carl Sjökvist (Calle).
    carl [dot] sjokvist [at] biol [dot] lu [dot] se

• Du ser till att personen träffar Irene Bergstrand så fort som möjligt. Irene ordnar med LUCAT-inloggning, praktisk information samt går igenom HR-rutinerna. Boka möte med Irene i god tid!

• Du ser till att personen träffar IT-tekniker Jan Johansson, som ser till att datorn fungerar. Om möjligt första dagen.

• Du presenterar personen på första fredagsfikat, eller om du inte är där säkerställer att någon annan att gör det.

• Du bokar in en tid med ansvarig chef (Henrik/Katarina/Yann/Karin) första veckan, som presenterar CEC, hur vår internkommunikation fungerar och vad hans eller hennes roll som chef är.

• Du och ansvarig chef utser i förväg och i samråd en ”fadder” som förslagsvis är en annan person i samma situation (till exempel doktorand, postdoc), som får i uppgift att se till att personen känner sig välkommen, men även är den som kan svara på allehanda frågor.

• Du ser till att presentera följande personer för den nyanställda:

1. Karin Hofvendahl (administrativ chef) för att den nyanställde ska veta vem hen ska kontakta för frågor

2. Eva Stengard (ekonom) för ekonomifrågor

3. Anna Maria Erling (kommunikationsansvarig)

4. Åsa-Katrin Erlandsson (ansvarig för inköp, administratör för miljövetardoktorander)

5. Annika Malmgren-Widerberg (medarbetarsidorna på webbplatsen)

6. Niklas Boke Olén (skyddsombud) samt Wilhelm May (biträdande skyddsombud)

Obligatorisk kompetensutveckling för ny personal (PDF, 177 kB, ny flik)

Sidansvarig:

Administrativ chef