Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Marianne Hall foto

Marianne Hall

Forskningskoordinator

Marianne Hall foto

Kossor, kaffe och soja

Författare

  • Marianne Hall

Redaktör

  • Marianne Hall
  • Ingela Björck

Summary, in Swedish

När Amazonas regnskog huggs ner och den brasilianska Cerrado-savannen odlas upp med soja och kaffe och foder till köttproduktion så hamnar notan för klimatutsläppen på Brasiliens konto. Är det rimligt, med tanke på att mycket av köttet och de andra jordbruksprodukterna exporteras till Europa, USA och Kina? Vem ska stå för klimatutsläppen från en förändrad markanvändning, när varor som produceras på en viss mark transporteras iväg för att konsumeras någon annanstans? Om dessa frågor resonerar här miljövetaren Marianne Hall.

Avdelning/ar

  • Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

Publiceringsår

2013

Språk

Svenska

Sidor

85-98

Publikation/Tidskrift/Serie

15 nedslag i klimatforskningen : dåtid, nutid, framtid

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet

Ämne

  • Earth and Related Environmental Sciences

Aktiv

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-637-2338-4