Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Litteraturlista Grundkurs i Miljövetenskap, MVEA10 höstterminen 2021

Kursansvarig
Katarina Hedlund
Katarina [dot] Hedlund [at] biol [dot] lu [dot] se (Katarina[dot]Hedlund[at]biol[dot]lu[dot]se)

Litteraturlista för utskrift (PDF 179 kB, ny flik)

Vi använder oss av problembaserat lärande där du jobbar med fakta från bibliotekets databaser samt förslag från vår litteraturlista. Detta förmedlas via Canvas som du får tillgång till vid kursstart. Det finns en kursbok angiven men du kan även använda liknande grundböcker i Miljövetenskap då boken används för generell kunskapsinhämtning och är inte obligatorisk på något vis. Kursboken ger en bra översikt av miljöproblem på en global skala. Det finns ett fåtal kursböcker att låna i Biologibiblioteket i Ekologihuset.

Kursbok

Environment- The Science behind the Stories, 5e upplagan, global edition Withgott, Laposata, Förlag-Pearsons, ISBN 9781292063317.