Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karin Hofvendahl. Foto.

Karin Hofvendahl

Utredare

Karin Hofvendahl. Foto.

Effect of temperature and pH on growth and product formation of Lactococcus lactis ssp. lactis ATCC 19435 growing on maltose

Författare

  • Karin Hofvendahl
  • Ed van Niel
  • Bärbel Hahn-Hägerdal

Summary, in English

Lactococcus lactis ssp. lactis ATCC 19435 is known to produce mixed acids when grown on maltose. A change in fermentation conditions only, elevated temperatures (up to 37 °C) and reduced pH values (down to 5.0) resulted in a shift towards homolactic product formation. This was accompanied by decreased growth rate and cell yield. The results are discussed in terms of redox balance and maintenance, and the regulation of lactate dehydrogenase and pyruvate formate-lyase.

Avdelning/ar

  • Teknisk mikrobiologi

Publiceringsår

1999

Språk

Engelska

Sidor

669-672

Publikation/Tidskrift/Serie

Applied Microbiology and Biotechnology

Volym

51

Issue

5

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

Springer

Ämne

  • Industrial Biotechnology

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 1432-0614