Jag ger ledningsstöd åt föreståndaren och övriga ledningsfunktioner, och koordinerar ledningsgruppens möten. I rollen ingår även att genomföra interna utredningar och ta fram beslutsunderlag.
Jag har arbetat som administrativ chef vid CEC i 6 år, dessförinnan med olika typer av forsknings- och ledningsfrågor inom den centrala förvaltningen vid universitetet i 15 år. Min utbildning är inom biokemi och jag har disputerat i mikrobiologi.
Publikationer
Visar av publikationer. Sorterade efter år och sen titel.
Formation and conversion of oxygen metabolites by Lactococcus lactis subsp lactis ATCC 19435 under different growth conditions
Ed van Niel, Karin Hofvendahl, Bärbel Hahn-Hägerdal
(2002) Applied and Environmental Microbiology, 68 p.4350-4356
Artikel i tidskriftSimultaneous enzymatic wheat starch saccharification and fermentation to lactic acid by Lactococcus lactis
Karin Hofvendahl, C Akerberg, Guido Zacchi, Bärbel Hahn-Hägerdal
(1999) Applied Microbiology and Biotechnology, 52 p.163-169
Artikel i tidskriftEffect of temperature and pH on growth and product formation of Lactococcus lactis ssp. lactis ATCC 19435 growing on maltose
Karin Hofvendahl, Ed van Niel, Bärbel Hahn-Hägerdal
(1999) Applied Microbiology and Biotechnology, 51 p.669-672
Artikel i tidskriftModelling the influence of pH, temperature, glucose and lactic acid concentrations on the kinetics of lactic acid production by Lactococcus lactis ssp. lactis ATCC 19435 in whole-wheat flour
C Akerberg, Karin Hofvendahl, Guido Zacchi, Bärbel Hahn-Hägerdal
(1998) Applied Microbiology and Biotechnology, 49 p.682-690
Artikel i tidskriftFermentation of wheat starch hydrolysate by Lactococcus lactis: Factors affecting product formation
Karin Hofvendahl
(1998)
Doktorsavhandling