Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Johan Kjellberg Jensen

Om min forskning

Mitt doktorandprojekt fokuserar på urbaniseringens påverkan på organismers hälsa och biodiversitet. Det är en bred studie som omfattar insekter och fåglars fysiologi, tillsammans med mycket outreach-arbete med skolelever för att kunna studera effekterna på välmående kopplat till att arbeta med natur. Min fascination för urban ekologi härstammar från ett intresse för biologi, blandat med en motivation att producera kunskaps som kan användas till några av vår tids största samhällsutmaningar. Jag är specifikt intresserad av interaktionerna inom urbana ekosystem. Vare sig det är mellan trofiska nivåer, så som bytesdiversitets effekt på näringsfysiologi i fåglar, eller de vardagliga interaktionerna mellan stadens mänskliga invånare och naturen som omger dem här. Då en majoritet av världensbefolkning numera lever i städer, och urbanisering fortsätter öka, finner jag dessa interaktionerna lika viktiga som de är intressanta att forska i.

Om mig

Jag har en kandidatexamen i biologi och en masterexamen i zooekologi. Utanför arbetet uppskattar jag alla utomhusaktiviteter, inte minst vandring. Jag är också särskilt intresserad av konst och litteratur (till och med när det inte handlar om biologi).


 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Johan Kjellberg Jensen. Foto.
E-post: johan [dot] kjellberg_jensen [at] biol [dot] lu [dot] se

Doktorand

Evolutionär ekologi

Sölvegatan 37, Lund

50

Centrum för miljö- och klimatforskning, CEC
Sölvegatan 37
223 62 Lund

Besöksadress
Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

Om webbplatsen