Visionen om den gröna staden: hur grön kan den bli?

Seminarium 23 oktober 2017
Kan mer natur bidra till en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar stad? Vilka är vinnarna och vilka är de eventuella förlorarna? 23 oktober 2017 arrangerades ett seminarium om gröna visioner, gestaltning, drivkrafter och barriärer för att bevara och skapa mer natur i staden, om socio-ekologiska dilemman och hur en strategisk placering av gröna och blå lösningar kan mildra den urbana värmeö-effekten och översvämningsrisker. Se presentationer och programpunkter från seminariet nedan.

visionen om den gröna staden

Presentationer

Visionen om den gröna staden

Grönt, ja men var och varför? Hur placerar vi de blå och gröna strukturerna i staden för att få mest nytta?

Arrangörer

Lunds universitet, Centrum för miljö och klimatforskning och forskningsplattformen BECC (Biodiversity and Ecosystem services in a Changing Climate).