Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En viktig del i denna starka forskningsmiljö är att fokusera på hur forskning kommuniceras med allmänhet och förvaltare kring Östersjön.

2011 arrangerade vi, i samarbete med Havsmiljöinstitutet, en veckolång kurs i ledarskap och kommunikation. Tjugo forskare med anknytning till Östersjöfrågor bjöds in och utbildningen gavs av COMPASS (Communication Partnership for Science and the Sea) som ger liknande träningen inom ramen för det prestigefulla Aldo Leopold Leadership Program i USA.

Huvudtemat på denna kurs var hur man levererar ett klart budskap. Vi gjorde korta ljudinspelningar (podcasts), videofilmades och blev intervjuade i olika realistiska situationer av journalister från Nature, NPR, BBC samt en frilansande svensk vetenskapsjournalist.

Kontakta oss för mer information.