Anmälan till LU Land frukostseminarium #12: Vallens potentiella synergieffekter - hur kan vi realisera dessa i ett framtida hållbart jordbruk?
I jordbrukets omställning mot ökad hållbarhet beskrivs ofta mera vall i växtodlingen som en möjlig åtgärd. Perenna vallodlingar leder till synergieffekter som ökad kolinbindning och markbördighet, minskat näringsläckage osv, och blommande skyddszoner ger ökad biologisk mångfald. Lokalproducerade och högkvalitativa proteinfoder i stället för importerade proteinfoder lyfts också fram och här kan vallbaserade gröna bioraffinaderier spela en viktig roll. Men vilka drivkrafter finns för att förverkliga alla dessa möjligheter, och framför allt vilka hinder finns och vilka nya styrmedel krävs?
Välkommen till ett LU Land frukostseminarium där det ges möjlighet att tillsammans med dagens talare diskutera, hur vi bäst kan utnyttja och realisera vallens olika synergieffekter i ett framtida hållbart jordbruk!
Program
"Green Valleys - framtidens lokalproducerade proteinfoder och energi från vallgrödor"
Prof. Christel Cederberg, Chalmers
"Vall för ökad kolinlagring i åkermark - långsiktiga vinster och kortsiktig lönsamhet"
Dr. Mark Brady, AgriFood Economics Centre
"Vallstöd i kommande CAP - eller inte?"
Maria Unell, Jordbruksverket
Varmt välkommen!
Anmälningsformuläret är nu stängt. Du kan fortfarande anmäla dig genom att skicka ett mejl till juliana [dot] danhardt [at] cec [dot] lu [dot] se (juliana[dot]danhardt[at]cec[dot]lu[dot]se)