jan
Policyforum: Framtidens mat- hur bör en hållbar matproduktion se ut och hur får alla tillgång till hållbar mat?

Mat är en av de saker vi konsumerar som har störst klimatavtryck - produktionen innebär ett stort behov av vatten samt en stor påverkan på den biologiska mångfalden. Detta gör att mat har en central plats i diskussioner om ett framtida hållbart samhälle.
I och med en osäkrare framtid, med krig i vår närhet, lyfts också frågor kring matsäkerhet. Dessa utmaningar kräver reflektion kring hur en framtida hållbar matproduktion bör se ut.
Forskningsprojektet Hållbar välfärd för den nya generationens socialpolitik bjuder in dig som på olika sätt arbetar med matförsörjningsfrågor att delta i ett policyforum där vi diskuterar vägar framåt, för en mer hållbar matproduktion och en rättvist fördelad möjlighet till konsumtion av hållbar mat.
Vi bjuder på, morgonmacka, kaffe och vegetarisk lunch. Anmälan senast den 25 januari.
Om evenemanget
Plats:
Pufendorfinstitutet, Biskopsgatan 3, Lund , bottenvåningen
Karta
Målgrupp:
Tjänstepersoner, matproducenter, ideell sektor och en intresserad allmänhet som direkt eller indirekt arbetar eller är intresserad av framtidens matproduktion och matsäkerhet och tillgänglighet till hållbar mat för alla.
Språk:
På svenska
Kontakt:
johanna [dot] alkan_olsson [at] cec [dot] lu [dot] se