Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljövetenskaplig utbildning firar 20 år

Catarina Rolfsdotter och Henrik Smith talar från scenen. Foto.
Catarina Rolfsdotter och Henrik Smith inleder jubileet

Det är nu 20 år sedan de första studenterna i miljövetenskap började på Lunds universitet. Många framsteg har gjorts på miljöområdet sedan dess, men det finns fortfarande många utmaningar för framtidens studenter att arbeta med. Med anledning av jubileet bjöd Centrum för miljö- och klimatforskning in till en eftermiddag med dagens och framtidens miljövetenskap i fokus.

Det var fullsatt när nuvarande och tidigare studenter samlades tillsammans med forskare och universitetsanställda på AF-borgen för att utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Tre tidigare studenter berättade om lärdomar från deras arbete och fyra forskare visade sina forskningsprojekt. Verksamhetsledare Henrik Smith lyfte den stora kraften i över 1.000 miljövetarstudenter som nu påverkar i viktiga frågor runt om i samhället.

Lilla Salen, AF-borgen

 Åse Dannestam, Verksamhetsutvecklare Eslövs kommun
Åse Dannestam, berättar om sitt arbete som verksamhetsutvecklare på Eslövs kommun

I ett panelsamtal lett av Catarina Rolfsdotter diskuterades vilken kompetens som behövs för att lösa de globala miljöproblemen och universitetens potential att möta de behoven. Fokus har länge varit på specialistkunskap, men deltagarna lyfte också vikten av bred förståelse för samhällsutmaningar och att kunna samarbeta med olika discipliner och yrkesområden. Deltagare i panelen:

  • Katarina Hedlund, Ställföreträdande föreståndare på Centrum för miljö- och klimatforskning
  • Oddvar Fiskesjö, Enhetschef Miljö/Verksamhetschef Region Skåne
  • Maja Manner, Sektionschef Processledning och strategi, ÅF
  • Jessica Hansson, Projektledare vid Sektionen Externa Relationer/Uppdragsutbildning (LUCE), LU
  • Roger Hildingsson, Forskare vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet

Paneldiskussion

Deltagare under jubileet

Deltagare under jubileet

Uppdragsutbildningen LUCE