Hur klimatsäkrar vi Skåne?

Övrigt
Rapporten "Klimatsäkrat Skåne" har tagits fram i samverkan mellan CEC och Klimatsamverkan Skåne, med arbete från forskare från flera svenska universitet. Kanske den mest omfattande som någonsin gjorts med ett regionalt perspektiv. Eventet kommer också webbsändas.

Den 26 januari kl 9-13 på Malmö Börshus är du välkommen till en presentation av den färska rapporten, och att därefter ta del av tre panelsamtal. Dessa fokuseras på hur vi ska göra vårt samhälle mindre sårbart för klimatförändringar, hur vi ska nyttja ekosystemtjänster och vilka konsekvenser klimatförändringarna innebär för näringslivet.

Ny lokal och webbsändning pga stort intresse!

Observera att evenemanget har bytt lokal, pga det stora intresset! Ny lokal är Stora börssalen, Börshuset, Malmö.

Presentationen och paneldebatterna kommer också webbsändas, länk kommer att finnas på www.klimatsamverkanskane.se.

Kl 08.40 Kaffe/fralla
Kl 09.00-09.10 Klimatsamverkan Skåne inleder med tidigare ordförande samt regionråd Anders Åkesson och tillträdande ordförande samt länsöverdirektör Carl Älfvåg
Kl 09.10-09.30 Professor Markku Rummukainen, Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet, presenterar rapporten

Kl 9.30-10.10 Panel 1: "Styrning och väg framåt" med Christer Ljungberg, VD Trivector; Annelie Johansson, avdelningsdirektör Länsstyrelsen; Åsa Knaggård, Fil dr, Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet; Katarina Pelin, kommundirektör Båstad kommun.

Kl 10.10-10.50 Panel 2: "Ekosystemtjänster" med Enar Magnusson, Senior Advisor, Findus; Professor Henrik G. Smith, Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet; Måns Bruun, Länsstyrelsen; Helena Björn, miljöstrateg, Lomma kommun.

Paus

Kl  11.10-11.50 Panel 3: "Näringslivets roll för klimatomställning, innovation och utveckling" med Åse Togerö, miljöutvecklare, Skanska; Fredrik NG Andersson, Fil dr, Nationalekonomiska institutionen, Lunds universitet; Karin Ericsson, Tekn dr, Avdelningen för miljö- och energisystem, Lunds tekniska högskola; Pehr Andersson, Näringslivsdirektör, Malmö stad.

Kl 11.50-12.15 Avslutande reflektioner och frågestund
Kl 12.15-13.00 Lunch

Dagens moderator är Catarina Rolfsdotter-Jansson.

Anmälan

Anmäl dig till Camilla Greiff senast den 15 januari: camilla.greiff [at] skane.se Ange födoallergi!

Tid:
2015-01-26 09:00 till 13:00